01/10/24

Andersen verwelkomt twee nieuwe collega’s

We zijn verheugd om onze nieuwe partner, Luca Roscini, voor te stellen, die op 2 september ons kantoor heeft vervoegd. Luca heeft een indrukwekkende achtergrond. Hij studeerde rechten in zowel Italië als België, en behaalde een Master in Politieke Wetenschappen. Hij is lid van de balie van Brussel én brengt uitgebreide internationale ervaring mee.

Luca verdeelt zijn tijd tussen Europa en Afrika, waar hij diepgaande kennis heeft opgebouwd door jarenlang lokale en internationale bedrijven, overheden en investeerders te adviseren. Zijn expertise strekt zich uit van handels- en ondernemingsrecht tot OHADA-wetgeving, met een sterke focus op projectfinanciering, publiek-private samenwerkingen en openbare aanbestedingen.
Daarnaast is Luca een ervaren litigator die complexe geschillen en arbitrages leidt, zowel nationaal als internationaal.

Luca spreekt vloeiend Italiaans, Frans, Engels en Spaans, en is auteur van verschillende publicaties over Afrikaans ondernemingsrecht.
Met de komst van Luca versterken we ons team aanzienlijk, wat een duidelijke meerwaarde biedt voor onze cliënten. Zijn expertise en internationale ervaring stellen ons in staat om u, als client, nog beter van dienst te zijn. We kijken uit naar de nieuwe kansen en mogelijkheden die dit met zich meebrengt.

Op 2 september verwelkomden we eveneens onze nieuwe Senior Counsel, Tom De Koster. Tom De Koster, een ervaren advocaat, heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in vennootschapsrecht, M&A, privacy- en economisch recht. Hij focust zich op het leiden van bedrijfsovernames, herstructureringen en het adviseren van zowel publieke als private cliënten in complexe juridische kwesties, vaak met een internationale dimensie. Tom beschikt bovendien over uitgebreide kennis van zowel privévermogen, investeringen als durfkapitaal.

Daarnaast is hij ook docent in economisch en fiscaal recht aan de Odisee Hogeschool. Naast het geven van juridische vakken zet hij zich in als talent coach en ondersteunt hij de ontwikkeling van ondernemerschapsvaardigheden bij docenten en studenten.

Tom is een veel gevraagde spreker inzake vennootschapsrecht en fiscaliteit bij diverse organisaties zoals de Balie van Brussel, de Balie van Oudenaarde, de Balie van Dendermonde, Toerisme Vlaanderen en VIVO. Hij publiceert regelmatig vakliteratuur omtrent zijn voorkeursmateries.

We zijn blij ons team te versterken met Tom. Zijn expertise en frisse inzichten stellen ons in staat om onze dienstverlening verder uit te breiden.

dotted_texture